Duurzaamheid

Naast ons streven om uw event te laten stralen, zetten wij ons ook al jaren in op het gebied van verduurzaming en milieu. Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een beter milieu door Maatschappelijk Verantwoord te ondernemen (MVO). Dit doen wij niet alleen door gebruik te maken van duurzame producten. Ook binnen de organisatie nemen wij de nodige maatregelen om zoveel mogelijk te verduurzamen.

Recycling

Bij Dutch Event Carpets hebben wij een groot aantal volledig recycleerbare expo- en eventtapijten in ons assortiment. Deze kwaliteiten staan in de markt bekend om hun duurzaamheid. Doordat deze producten 100% recyclebare producten zijn, vermindert de uitstoot van CO2 met 50% ten opzichte van de reguliere afvalverwerking.

Ook een groot aantal van onze vinylvloeren zijn recyclebaar. Na gebruik kan het van de backing gescheiden worden. Zo kunnen de afvalresten opnieuw in een productieproces gebruikt worden.

GUT-label

We geven om het milieu en zetten ons in voor een efficiënt gebruik van energie en grondstoffen. De meeste van onze collecties hebben een GUT-label. Dit wordt toegekend aan vloerbedekking en tapijten die worden geproduceerd met respect voor het milieu, de veiligheid van personen en voor comfort, gedurende de hele levenscyclus van het product.

Maatregelen ter verduurzaming

Wij realiseren ons goed dat zowel grote als kleine aanpassingen invloed uitoefenen op ons milieu. Daarom hebben wij ook binnen onze organisatie de nodige maatregelen genomen om zoveel te kunnen bijdragen aan een beter milieu.  Uiteraard blijven wij ook in de toekomst kijken waar wij de nodige maatregelen kunnen nemen. Enkele voorbeelden van deze maatregelen zijn:

Zonnepanelen.
Sinds enkele jaren maken we gebruik van zonnepanelen. Het dak van ons magazijn is volledig voorzien van zonnepanelen. Hiermee is ons dagelijks stroomverbruik aanzienlijk verminderd. 

LED-verlichting.
Binnen ons bedrijf maken wij gebruik van LED-verlichting. Dit zorgt voor een flinke energiebesparing en hierdoor wordt de belasting op het milieu enorm verminderd.

Elektrische heftrucks.
Wij maken gebruik van elektrische heftrucks: In tegenstelling tot gas- en dieselheftrucks rijden onze heftrucks zonder uitstoot van schadelijke stoffen en uitlaatgassen.

Duurzame verpakkingen.
De folie waar de rollen tapijt en vinyl mee worden verpakt is te regenereren en recyclebaar. Wij proberen zoveel mogelijk ons energieverbruik te beperken. Zo worden ruimtes die niet in gebruik zijn niet onnodig verwarmd.

Advies nodig?

Heeft u nog vragen stuur ons dan een mail, vraag het via ons contact formulier, vraag het direct via onze chat of bel ons op 0320-337373.

nl_NLDutch
Chat openen
1
Hulp nodig?
Scan de code
Hallo 👋
Waar kunnen wij je mee helpen?